Automatisoi manuaaliset työvaiheet

Sähköinen taloushallinto nopeuttaa merkittävästi työntekoa ja yrittäjälle sekä tilitoimistolle jää enemmän aikaa keskittyä ydinosaamiseensa.

Sähköisessä taloushallinnon ohjelmistossa kaikki tositteet ovat tallessa yhdessä paikassa sähköisesti. Lisäksi kaikista tositteista muodostuu kirjanpitoviennit automaattisesti. Näin taloushallinnon työnkulut sähköistyvät, kun esimerkiksi laskutus hoituu nopeasti ja sujuvasti automatisoidusti. Myös päällekkäiset ja kahdenkertaiset työvaiheet poistuvat, kun tietoa ei tarvitse siirtää manuaalisesti paikasta toiseen.

Lisäksi kuitit voi esimerkiksi skannata talteen älypuhelimella heti ostotapahtuman yhteydessä.

Ajansäästö ja kustannustehokkuus

Pilvipalveluna toimiva sähköinen taloushallinnon ohjelmisto mahdollistaa, että kaikki talouden tiedot ovat saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta, myös mobiilissa. Esimerkiksi tuloslaskelman ja taseen pääsee näkemään jatkuvasti mistä ja milloin vain sekä budjetin seuraaminen on helppoa.

Näin työnteko nopeutuu ja aikaa vapautuu muuhun.

Käytön aloittaminen on helppoa ja yhdellä sopimuksella yritys saa käyttöönsä kaiken tarvittavan, eli verkkolaskut, skannauspalvelut, tulostuspalvelut, pankkiyhteydet sekä sähköiset ilmoitukset.

Ajantasaisuus

Ohjelmistossa on nähtävillä ajantasainen reskontra sekä pankkiyhteyden ansiosta myös kassavirta. Tämä mahdollistaa lähes reaaliaikaisen talouden seurannan.

Raportteja ei enää tarvitse odotella, vaan ne voi hakea nopeasti suoraan ohjelmistosta. Ajantasainen talouden seuraaminen ja ennustaminen ovat suuri etu yrityksen talouden ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Näin huoli ja stressi yrityksen taloudellisesta tilanteesta pienenee, kun talouden tiedot ovat ajan tasalla.

Joustava työnjako

Sähköisen taloushallinnon avulla töitä voi jakaa yrityksen sisällä joustavammin. Työntekijöille voidaan myöntää käyttäjäoikeuksia veloituksetta heidän tarpeidensa mukaan. Esimerkiksi matkalaskun voi tehdä asianomainen helposti itse sen sijaan, että ilmoittaisi tiedot sähköpostitse hallinnolle. Myös varahenkilöjärjestelyt on helpompi järjestää. Sähköisyyden ansiosta tuplatyö ja tiedon manuaalinen siirto poistuvat yrityksen taloushallinnosta.

Tilitoimistopalvelu

Tilitoimisto käyttää samaa ohjelmaa, jolloin yhteistyö tilitoimiston kanssa syvenee. Tilitoimisto voi tarjota parempaa palvelua, kun yrittäjällä on pääsy tietoihin, johon perinteisesti vain tilitoimistolla oli pääsy. Tilitoimisto voikin toimia yrityksen talouspäällikkönä, jolloin yrittäjän ei tarvitse huolehtia talousasioista.

Esimerkkikuva yhteistyöstä ohjelmistotoimittajan, tilitoimiston ja yrittäjän välillä:

Kaikki yhdessä ohjelmistossa

Sähköinen taloushallinto tarjoaa yhden käyttöliittymän, joka sisältää kaikki tärkeimmät liiketoiminnan osa-alueet: myyntilaskutus, ostolaskujen käsittely, reskontra, perintä, matka- ja kululaskut, palkanlaskenta, kirjanpito, viranomaisilmoitukset, yrityksen talouden seuranta, sisäinen laskenta ja asiakkuudenhallinta.